XCount Handleiding 2012

Systeemconfiguratie Bestanden en Mappen

 
Systeemconfiguratie Bestanden en Mappen
1U kunt zelf bepalen op welke plek de administratie(s) worden opgeslagen. Dit kan op een andere harde schijf of zelfs op een andere computer in een netwerkje. XCount werkt het snelst als de administratie op een lokale harde schijf wordt opgeslagen. Een netwerk geeft altijd nog behoorlijk veel vertraging bij iets grotere administraties. Zet liever de reservebestanden op een andere schijf of computer via een netwerk.
 
2Het is sterk aan te raden om altijd reservebestanden op te laten slaan na het afsluiten van een administratie. U kunt zelf bepalen hoeveel reservebestanden er bewaard worden. In het voorbeeld worden de laatste 10 reservebestanden bewaard.
 
3De map voor reservebestanden wordt aanvankelijk op dezelfde schijf ingesteld, maar het is beter om een andere schijf of computer te kiezen.
 
4Bij het exporteren van gegevens naar Excel kunnen bedragen op sommige computers fout worden weergegeven als de bedragen als valuta ingesteld zijn en groter dan 1000 euro. Dit hangt helemaal af van de instellingen van de gebruikte Windows versie en instellingen binnen Excel.
 
 
 
Copyright XCount 1993..2012