XCount Handleiding 2012

Kasboeking 3/3

 

In dit scherm ziet u de laatste van de 3 boekingen. Een klant heeft een factuur per kas betaald en dat boekt u op de kaart 1300 Debiteuren.

 
Kasboeking 3/3
1

Kaart 1300 Debiteuren

 

Kaart 1300 Debiteuren is voor XCount een speciale kaart.

 
Deze kaart heeft een functie, namelijk het bijhouden van schulden die klanten aan u hebben .
 
Als u in XCount kaart 1300 kiest in een Dagboek, dan komt XCount altijd met de lijst van alle openstaande facturen. U hoeft alleen maar de juiste factuur te kiezen en XCount maakt de boekingsregel af. De Naam en Plaats van de klant komen automatisch in de Omschrijving en het bedrag wordt ook automatisch ingevuld. Als het bedrag overeenkomt dan wordt de factuur uit de lijst verwijderd. Als het bedrag NIET KLOPT met het factuurbedrag dan moet u het bedrag vervangen met het bedrag wat u van de klant hebt ontvangen. XCount bewaart dan het restant zodat dit niet vergeten wordt.
2

Zoekfilter

Als de lijst lang is dan kunt u hier een trefwoord opgeven. Alleen de regels die het trefwoord bevatten worden dan nog weergegeven.
3

Keuzelijst

Kies de juiste factuur uit de keuzelijst.
4

Openstaande Debiteuren

Dit dialoogvenster toont alle openstaande facturen.
 
5

Knop Sluit

Gebruik deze knop om dit venster te sluiten zodra u de juiste factuur hebt geselecteerd. De boekingsregel wordt nu door XCount ingevuld. Merk op dat XCount de beide vakjes Bijboeken en Afboeken nu GROEN weergeeft dus is de boeking gereed! Ook ziet u nu de knop Nieuw boekstuk.
 
6

Knop Annuleer

Gebruik deze knop als u de factuur niet kunt vinden. (Waarschijnlijk is die factuur al betaald).
Copyright XCount 1993..2012