XCount Handleiding 2012

Dagboeken

 
Dagboeken zijn invoerschermen die speciaal ontworpen zijn om de verschillende taken optimaal te kunnen uitvoeren. In dit scherm kunt u alle benodigde Dagboeken opgeven die u wilt gebruiken. In het hoofdstuk Dagboeken worden verschillende dagboeken beschreven. Het opgeven van nieuwe dagboeken is erg eenvoudig.
Dagboeken
Voeg een nieuw dagboek toe aan de lijst
 
Verwijder het geselecteerde dagboek uit de lijst. Als er al met het geselecteerde dagboek is gewerkt komt er een melding:
 
 
3Opslaan en sluiten.
 
4Met de Annuleer knop sluit u het scherm. Er is dan niets veranderd aan de dagboeken lijst.
5Keuzelijst met de nog beschikbare soorten dagboeken.
 
Met XCount kunt u ook een speciaal dagboek aanmaken waarmee u voor elke maand een automatische voorraadcorrectie kunt doen. Volg de snelkoppeling naar Automatische Voorraad Correctie voor verdere uitleg.
6De unieke naam die in de boekingen wordt opgeslagen. Deze mag maximaal 6 tekens lang zijn!
7Geef een trefwoord of kies via het keuzelijstje de juiste kaart voor het geselecteerde dagboek.
8De omschrijving wordt weergegeven in het Dagboekscherm. In het dagboek VERKOOP staat dus Facturatie.
 
 
9Wilt u niet dat het geselecteerde dagboek in het lijstje links van het Navigatiescherm getoond wordt dan zet u dit gewoon uit. Als voorbeeld, het dagboek Beginbalans wordt misschien nooit meer gebruikt. Alle dagboeken blijven wel beschikbaar via het hoofdmenu Dagboeken.
10In XCount kunt u elk dagboek naar eigen wensen aanpassen in Dagboeken invoerformulieren ontwerpen. Elk aangepast dagboek heeft een Formnummer en dat kan hier opgegeven worden.
11Soms is het nodig om een bepaald dagboek in vreemde valuta te kunnen boeken. XCount boekt intern alle bedragen in EURO, maar als u een vreemde valuta opgeeft voor een dagboek, dan kunt u daar de bedragen in vreemde valuta invoeren. XCount slaat de koers per boekingsregel op zodat achteraf altijd gezien kan worden tegen welke koers is geboekt.
Copyright XCount 1993..2012