XCount Handleiding 2012

Bewerken

 
Bewerken
1Alle verkopen worden geboekt op kaarten uit de 8 groep. Deze groepen kunt u naar wens aanpassen in Rekenschema. U kunt groepen toevoegen, verwijderen en omschrijvingen naar wens aanpassen. Ook het BTW percentage geen, laag of hoog kunt u gemakkelijk zelf instellen.
2In het Filter voor omschrijving kunt u een trefwoord invullen. Alle artikelen die het trefwoord niet hebben worden verborgen.
3De lijst met artikelen die bij de geselecteerde groep horen en die ook het trefwoord in de omschrijving hebben. U kunt alle velden hier naar wens bewerken. Let op dat elke verandering direct in de database wordt opgeslagen. Er is geen undo mogelijkheid.
4Als u een nieuw artikel aanmaakt, dan wordt dat een kopie van het geselecteerde artikel, maar het artikelnummer wordt dan verhoogd. Omdat alle velden van het nieuwe artikel voortkomen uit het geselecteerde artikel hoeft u bijna nooit alle velden zelf in te vullen.
5Een artikel verwijderen. XCount laat verwijderen niet toe als er reeds op dit artikel is geboekt.
6Met de knop Besteladvies worden alle artikelen getoond waarbij het aantal minder is dan in het veld Min. is opgegeven.
7Is de administratie gekoppeld aan een webshop, dan kunt u de voorraden in de shop gelijk maken aan de voorraden in het artikelenbestand. Hebt u aantallen veranderd dan zal XCount bij het sluiten van het scherm vragen of de voorraden op de webshop bijgewerkt moeten worden.
8Met de knop Naar Excel worden de getoonde artikelen in Excel getoond. Kiest u bij Omzetgroepen voor Alles, dan exporteert u dus heel simpel alle artikelen naar Excel.
9Via het keuzelijstje Veld voor Filter kunt u een selectie maken op een van de velden. Dit werkt samen met het lijstje Waarde voor Filter. Stel dat u alle artikelen wilt tonen die aan een bepaalde leverancier zijn gekoppeld dan kunt u dat dus met deze lijstjes gemakkelijk doen.
10Kies hier een waarde uit voor het Filter. Zie uileg bij punt 9.
 
11Extra filter om de selectie nog naukeuriger te maken. Zie punt 9.
 
12Zie punt 9 en 11.
 
13Sluit het artikelenscherm.
 
14Het venster op volledige schermgrootte weergeven.
Copyright XCount 1993..2012